Delelő lovastanya

facebook
 1. Belépéskor a tanya vezetőjénél vagy megbízottjánál kell jelentkezni, és közölni a tartózkodási szándékot.
 2. Kérünk mindenkit, hogy lovaglásra alkalmas öltözetben jöjjenek lovagolni. Gyermekeknek 18 éves korhatár alatt kötelező a kobak használata.
 3. Vendégeink ruháikra, lovas felszerelésükre valamint egyéb értékeikre önállóan felügyelnek. A tanya területéről elveszett értékekért felelősséget nem vállalunk, kivéve, ha azokat megőrzés céljából a lovásznak vagy más az üzemeltető által megbízott személynek átadták.
 4. Vendégeink a lovak és egyéb állataink gondozásában, ápolásában kizárólag a lovász engedélye és felügyelete mellett vehetnek részt.
 5. Kérjük a lovakat ne etessék semmivel! A lovak emésztési rendszere bonyolult és érzékeny, könnyen megbetegedhetnek. Jutalmazni lovaglás után lehet, lehetőség szerint almával, répával vagy a lovas boltokban kapható jutalomfalatokkal.
 6. A széna és lucernabálákra felmászni, és arról ugrálni tilos.
 7. Kérjük mindig hang segítségével jelezzenek a lovak megközelítésekor! A ló alap- természetéből adódóan ijedős, ( úgynevezett: menekülő állat ) ezért a legszelídebb ló is balesetet okozhat, ha megijed. Mindig oldalról előre közelítsünk, lehetőség szerint úgy, hogy lásson bennünket!
 8. Lovakat a karámból csak engedéllyel lehet kivinni.
 9. A tisztaságra minden területen -közösségi épület, mellékhelyiségek, istálló, udvar- mindenki vigyázzon. A hulladékot a kijelölt tárolókba szíveskedjenek elhelyezni. Bármilyen szándékos rongálástól óvakodni kell, mert az efféle cselekedet az okozott kár megtérítésén túl a lovardából való kitiltással szankcionáljuk.
 10. Tilos az istállóban, közösségi épületben és a takarmánytároló közelében dohányozni! Tűzrakás, tűzgyújtás csak és kizárólag az erre kijelölt helyen és az üzemeltető hozzájárulásával a tűzgyújtási tilalmi időszakon kívül engedélyezett.
 11. A lovarda eszközeit és szolgáltatásait mindenki csak a saját felelősségére veheti igénybe.
 12. A lovardában csak előre egyeztetett időpontban lehet tartózkodni.
 13. Oktatási és bármely vállalkozói tevékenységet a lovarda területén csak a tulajdonosok beleegyezésével lehet folytatni.
 14. A lovarda pályája sportolási céllal az árjegyzékben meghatározott díj megfizetését követően bárki számára igénybe vehető, kivéve, amikor azon előre kiírt oktatás vagy más program folyik.
 15. Lovas oktatásra a megbeszélt időpont előtt 5 perccel előbb kell megérkezni megfelelő öltözetben. Akinek az adott időpont mégsem jó, 24 órával az megadott időpont előtt lemondhatja. Amennyiben 24 órával előbb nem történik meg a lemondás, úgy az oktatás árát 100 %-ban meg kell téríteni. Betegség miatti lemondás esetén orvosi igazolás másolatának bemutatása szükséges a további félreértések elkerülése végett. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a lovaglás díját 100 %-ban ki kell fizetni, illetve a bérletből jóváírásra kerül.
 16. Táborainkban való részvétel feltételei a következők. A mindenkor meghatározott előleg befizetése és a kitöltött jelentkezési lap megküldése.
  A Lovastanya lehetőséget biztosít a Szülő számára, hogy részvételi szándékát módosítsa, a táborban történő részvételt az alábbi feltételek mellett lemondja.
  Amennyiben a Táborozó meggondolta magát és nem szeretne/tud jönni az adott táborba, úgy a már befizetett előleg nem jár vissza.
  Teljes tábori díj befizetése esetén a visszafizetés összege a következőképpen alakul:
  - Lemondás a tábori turnus kezdés előtt több, mint 30 nappal: előleg levonásán túli összeg visszatérítése
  - Lemondás a tábori turnus kezdés előtt több, mint 15 nappal: 20% visszatérítés.
  - Lemondás 15 napon belül a tábori turnuskezdése előtt : 0% visszatérítés.
  Amennyiben a gyermek – hitelesen igazolt – betegsége miatt nem tudja megkezdeni a táborozást, a Lovastanya lehetőséget nyújt az adott nyáron, egy későbbi turnusban való részvételre, amennyiben az arra jelentkezők száma alapján erre lehetősége van.
  A turnus meghiúsulása esetén a Lovastanya lehetőséget kínálhat fel egy későbbi turnusban történő részvételre, amely lehetőséget a Szülő nem köteles elfogadni.
  A Lovastanya fenntartja a jogot, hogy a tábori programot (kevés jelentkező vagy egyéb ok miatt) lemondja. Ebben az esetben a meghiúsult táborra a jelentkező által már megfizetett teljes összeget a Lovastanya visszafizeti. Minden turnus minimum 10 fő jelentkezése felett indul csak el.
  A Lovastanya lemondásként, módosításként kizárólag írásos értesítést fogad el.
 17. Lovas- illetve fogathajtó edzések megtartásához, versenyekre történő felkészüléshez a tanya ugró akadályparkja, annak egyes elemei kölcsönzési díj ellenében használhatók.
 18. Hozzátartozók, gyermekek biztonsági okok miatt a kijelölt területen tartózkodjanak. A gyermekek felügyeletéért az őt odahozó felnőtt a felelős. Külön kérjük a Szülőket, hogy fokozottan ügyeljenek gyermekeikre, egyedül ne engedjék a lovak közelébe! A karámokba mindig, az istállókba az etetés idején tilos bemenni! A rohangáló, kiabáló gyermek megijeszti a lovakat, ezért kérjük a szülőket, hogy gyermekeik csak az arra kijelölt játszótéren játszanak!
 19. A tanyán való tartózkodás idején, illetve lovaglás közben a saját és mások testi épségének megóvása érdekében sportszerű, kölcsönös tiszteleten alapuló magatartást kérünk minden kedves partnerünktől és vendégünktől.
 20. Kérjük kedves Vendégeinket, kövessék mindenkor a lovas oktató útmutatásait a baleset- veszély elkerülése érdekében! Így pl. a tereplovaglások alkalmával a lovak szétosztása a sorban nem tetszőleges! A vezető pontosan tudja, milyen menet-beosztásban lehet a legbiztonságosabban lovagolni és így felhőtlenül szórakozni, pihenni, egy kellemes szép lovaglásélménnyel gazdagabban hazatérni.
 21. Mindenki saját felelősségére lovagol! A legnagyobb körültekintés ellenére előfordulhat a lóról való esés, ez a lovaglás velejárója. A lovarda nem vállal felelősséget az esetleges sérülésekért!Kiskorú gyermek csak szülői hozzájárulással ülhet lóra!
 22. Mindenki köteles lóra felszállás előtt elolvasni házirendünket és nyilatkozni ( az erre vonatkozó nyilatkozat aláírásával, jelentkezési lap letöltése ide kattintva ) arról, hogy saját felelősségre lovagol!

Egyéb kérdéseikkel kérem forduljanak a tanya dolgozóihoz. Megértésüket megköszönve aktív sportolással egybekötött kellemes és hasznos időtöltést, továbbá jó pihenést és jó szórakozást kívánnak a lovarda üzemeltetői.

2009 © Delelő lovastanya & Tailor style béreljen honlapot