Delelő lovastanya

facebook

Mivel a lovaglás egy nagyon összetett sport, és nem minden ember egyforma, éppen ezért a lovaglás oktatását is egyénre szabottan, a lovas életkorának, testi-, szellemi adottságainak megfelelően tervezzük meg.

Már egészen kicsi kortól foglalkozunk gyermekekkel életkoruknak és egészségi állapotuknak megfelelő játékos, lóhoz szoktató feladatok végeztetésével. Lehetőség van futószáras oktatásra, egyéni oktatásra, osztálylovaglásra (több ember egymás után vagy eloszlásban végzi az oktató által megadott feladatokat), díjugró és díjlovas edzésekre.

A lovagláshoz alapvetően három dolog kell:

Ezek közül nem nevezhetjük az egyiket vagy a másikat a legfontosabbnak, mert mindhárom egymástól elválaszthatatlanul és egymással összefüggésben létezik. Éppen ezért már a legelső lovaglóórán nem csupán ülésgyakorlatokat végzünk, hanem ezzel egyidőben az érzéssel és a segítségekkel is ismerkedünk.

Az egyensúly elsősorban futószáron, különböző egyensúlyfejlesztő gyakorlatokkal nagyon jól fejleszthető. A helyes lovaglás a lovasnak a ló felé adott segítségadások által valósul meg. Ezt az ideális esetben rendkívül kifinomult segítségadási rendszert a lovasok éveken keresztül tanulják és gyakorlatilag egész életükben csak fejlesztik. Értelemszerűen technikát tanítani csak akkor érdemes, amikor a lovas már viszonylag jól egyensúlyoz és képes mozdulatait kellőképpen összehangolni, továbbá fejben is készen áll az ismeretanyag befogadására. A lovas érzés rendszeres lovaglással alakul ki. Ezzel párhuzamosan az is rettenetesen fontos, hogy a lovas értse a ló jelzéseit és legyen kellő önbizalma a lovak körül.

A fedett lovardának köszönhetően évszaktól és időjárástól függetlenül egész évben van lehetőség a lovaglásra.

A lovasoktatást szakképzett lovasoktatók végzik.

2009 © Delelő lovastanya & Tailor style béreljen honlapot